Angol nyelvtanfolyam a 3. kerületben

Hamarosan Londonba utazom, ezért úgy döntöttem, jó lenne, ha kicsit jobban megismerkednék, a nyelvel. Te tudsz angolul?

Az utazás

Londonba ment dolgozni az egyik barátnőm, olyan egy évvel ezelőtt. Mindig is szeretett volna világot látni, és Anglia igen csak érdekelte. Angol nyelvet szinte perfekt beszélni. Igaz nyelvvizsgát soha nem tett előle, de szerintem neki nincs is rá szüksége.

Szóval, mikor először ment ki, akkor egy házaspár két gyermekére kellett vigyáznia, és a háztartásban besegítenie, főzni, mosni…Nagyon sok pozitív dolgot mesélt róluk. Miként támogatták őt, hogyan is működött.

A munkája

A két kisgyermek gondozása nem esett nehezére, hiszen mindig is szerette a gyerekeket. Igaz sok választása nem is volt, hiszen 2 kistestvére volt, akire itthon is sokat vigyázott, segített körülöttük. Főzni is valamelyest tudott, de nem igazán. Mg kérdeztem is, hogy hogyan oldotta meg ezt a dolgot? Hát nem fogjátok elhinni. Rendelt magának egy magyar szakácskönyvet oda ki külföldre.  Én olyan jót mosolyogtam rajta. Annak a segítségével kezdett el igazán főzni. Persze, szokatlan volt neki, mivel a magyaros ízek Angliában nem igazán elterjedtek, így meg kellett tanulnia az ottani ízek szerint is főznie. De szép lassan mindenbe belerázódott. Még egy autót is adtak neki, hogy azzal tudja a gyerekeket ide oda vinni, ahová kell.

Persze az sem mellékes, hogy igen csak jól keresett. A szállással nem volt gond, hiszen akkor jött ment, amikor akart, és ott a családnál lakott, kapott egy szobát. Az ennivalóra sem volt gondja, hiszen ott ehetett, ihatott, kedvesek voltak vele.

A nyaralástower-bridge-660620_1280

Persze, a világháló segítségével, mindig sokat beszélgettünk, amikor az időnk engedte, és neki is jó volt. Ma már nem a családnál lakik, hanem bérel egy picike kis lakást, és arra gondolt, hogy menjek ki hozzá, aztán nézzek körül, biztosan nagyon szeretném a londoni életet.

Sok morfondírozás után döntöttem úgy, hetekkel ezelőtt, hogy június végén kiutazom hozzá. Hogy miért csak akkor?

Miután az angol nyelv tudásom nem túl fényes, ezért mielőtt kiutaznék, beiratkozom

egy angol nyelvtanfolyamra a 3. kerületben . Már el is kezdtem járni, most már felén túl vagyok. Egyre közelebb jutok a célomhoz, és az utazáshoz.

Nagyon várom, de egyben izgatott is vagyok miatta. Még soha nem ültem repülőn. Azt sem tudom, hogy bírni fogom e? Olyan ciki lenne, ha kidobnám a taccsot. Te utaztál már repülőn? Nem voltál rosszul?

Szóval, hamarosan nekivágok életem egyik talán legnagyobb kalandjának. London egy igazán szép, és nyüzsgő város. Hogy mit fogok kezdeni magammal? Ha tetszik, és úgy gondolom, hogy megbirkózom vele, akkor kint maradok, és keresek magamnak valami munkát. Ha más nem sikerül, mosogatói állást biztosan találok magamnak, vagy valami takarítóit. De ha találok véletlen valami hasonlót, mint Anna barátnőm, hogy egy háztartást kelljen vezetnem, közben pedig gyerekekre vigyázni, az szuper lenne. Sok lehetőség van azt gondolom csak meg kell találni a megfelelőt, a nekünk valót. Mivel az idő nem sürget, így nem aggódom. Amíg itthon vagyok, addig a barátnőm már keresgél odakint, hátha talál nekem egy hasonló munkát, mint az övé. Ha sikerülne, akkor biztos, hogy maradnék egy kis ideig, hogy tapasztaljam a mások életét, az angolokat.