Az új iskolatáska

Egy nap Benővel egy új vendéglőbe látogattunk. Ritkán járunk el otthonról, általában főzni szoktam neki, amit szívesen csinálok is, de olykor, például vasárnap jól esik a kimozdulás. Ráadásul az, hogy menjünk étterembe pont Benőke ötlete volt. Benő 8 éves, második osztályos, abban a korban van, hogy szeret még iskolába járni. El is viszi mindenhova az iskolatáskáját. Az étterembe is hozta. Csak úgy, üresen, megszokásból. Én ráhagytam, nem akartam elvenni az örömét. Ez végül is az ő napja is.

A vendéglőbe nagyon jól éreztük magunkat. Azonban mikor hazaértünk, pár óra múlva Benőke felkiállt:

 • ANYAAA!
 • Mi az, kicsim? – szaladtam a szobájába.
 • Otthagytuk az iskolatáskám! – mondta, majd keserves sírásba fogott.
 • Ez nem lehet igaz! – sopánkodtam, majd megfogtam kiskezét és magammal húztam.

Bepattantunk a kocsiba, és uzsgyi, robogtunk is az étterem felé. Hiába kerestük mindenfele, nem lett meg. A pincérektől is megkérdeztük, de ők nem tudták merre van, majd hívtuk a főnököt:

 • Szeretném elkérni a kamerafelvételeket! – mondtam.

A főnök kicsit megszeppent:

 • Miért?
 • Ha nem adták le az iskolatáskát, akkor nagy valószínűséggel valaki elvitte! Amit nem értek, hogy hogy lehet, és miért… de nézze, nekünk nagyon fontos az a táska!
 • Értem hölgyem, de sajnos nem működnek a kameráink…
 • Micsoda?
 • Egy pár napja romlottak el. – törülgette a homlokát. – Sajnos még nem tudtunk szerelőt hívni. Csak az elriasztás miatt vannak kint…
 • Ez hogy lehet?!
 • Sajnálom hölgyem a veszteségüket, attól tartok, hogy nem tudunk segíteni. Talán egy vacsorakuponnal esetleg kárpótolhatjuk valamelyest.

A vacsorakupont elfogadtam, de a problémánk még így sem oldódott meg. Nem volt kedvem tovább az étteremmel vesződni, új iskolatáska kellett, így nekiálltunk keresgélni az interneten. Benő a verdás iskolatáskát szereti, így egy kis keresgélés után találtam is egy webshopot, ahol nagyon nagy választék volt az iskolatáskák között. Korcsoport, nem, ár és mesehős szerint is lehetett szűrni a találatokat.

Végül találtunk egy verdák 3 ergonomikus iskolatáskát, ami nagyon megtetszett Benőkének. Nekem is jónak tűnt, hiszen kemény, erős és strapabíró anyagból készült. A leírás szerint még vízálló is, ami nagyon fontos, hiszen a gyerek esőben is tudja így vinni. A vállpántja állítható, így kényelmesen tudja majd a fiam vinni. És köszönhetően a fényvisszaverő elemeknek Benő jobban fog látszani majd, és akár gyengébb fényviszonyok mellett is könnyedén észrevehető. Ez biztonságos, mert amikor áthalalad a zebrán, az autósok már messziről észreveszik. Na és el nem hanyagolható tényező, hogy Benő szerint ez a “fényvisszaverőizé” menő.

Ez a kiválasztott iskolatáska le volt akciózva, és láttam, hogy 20 ezer forint felett ingyenes a házhozszállítás. Bár a mi táskánk nem volt 20 ezer felett, az a 990 forint nem mondható soknak. Ráadásul garanciát is vállalnak a táskára! Így hát megrendeltük. Szerencsére hamar megérkezett a táska, és Gergő jobban örült neki, mint az előzőnek. Bizony elmondhatom, hogy még anyuka szemmel is a táska sokkal vagányabban nézett ki, mint a képeken. Egy kép ugyanis sokszor nem tudja teljes mértékben visszaadni a valóságot. Az új iskolatáska tényleg strapabíró, sok zsebbel és könnyű bele pakolni.

A fiam másnap még boldogabban ment iskolába, és azt mondta, hogy az osztálytársai is megdícsérték az új iskoláskáját. Azt mondta, hogy ez sokkal jobb, mint az előző:

 • De remélem erre azért jobban vigyázol! – mondtam neki. – Ha ezt is elveszíted, akkor nem fogok neked újat venni, hanem a nagypapa elnyűtt iskolatáskáját fogod hordani!
 • Jaj neee! – kacagott.

Néha be kell fenyíteni. Remélem tudja, hogy csak vicceltem. Ha mégse, hát legalább jobban vigyáz rá…